Ny elbil lanceret i Norge

Smart Electric Drive model 3 blev lanceret på markedet i USA og Europa for godt og vel halvandet år siden. Først nu er den kommet til Norge.

Norge-smart-car-electric-drive-elbiler-dk

Smart hoppede med på elbil-bølgen da de lancerede deres første elbil i år 2007. Den bil kom i flere modeller, og den seneste model kom på markedet i hele verdenen for godt og vel halvandet år siden, men der tog Norge den ikke til sig.

Halvandet år efter kan nordmændene nu købe model 3.

Den har en rækkevidde på 145 kilometer. Smart-bilen har plads til to. så det er ikke de store familieture man kan køre. Derimod er den en fantastisk bybil, der skulle være relativ smidig og nem at køre i.Norge-smart-electric-elbiler-dk

Prisen for bilen bliver 140.000 norske kroner, hvilket gør det til en af Norges billigste elbiler.

Bilen har som standardudstyr varme i sæderne, elektronisk justerbare spejle, vinterdæk, LED kørelys og regnsensor. Batteriet har et kapasitet på 17,6 kWh. Bilen har en effekt på 75 hestekræfter og et drejningsmoment på 130 nm. Dette giver en acceleration fra 0-100 km/t på 11,5 sekunder. Tophastigheden er 125 km / t.

Importører af elbiler har generelt oplevet, at efterspørgslen har oversteget det, de har formået at skaffe til Norge.
Det kan også være tilfældet for Smart Electric. Det norske marked er nemlig “kun” blevet tildelt 130 biler i år.

Asgermaarup

"Jeg er en 17 årig dreng fra Horsens, som har stor interesse for hjemmesider, design og teknologi&innovation." - Asger Maarup - Redaktør på Elbiler.dk

You may also like...

1 Response

  1. Uffe siger:

    Er Smart bilen til at købe som el-bil i Danmark, som den åbenbart er i Norge?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *