Teslas Superlader var ikke tænkt til alle.. og dog..

Tesla har installeret adskillige ladestationer på parkeringspladser verden over. Men deres superlader var reelt ikke ment til at være til alle og enhver.

Tesla-Supercharger-elbilerdk-elbiler-dk

Tesla har forvandlet elbilindustrien ved at implementere et omfattende netværk af superladestationer rundt om i verden. Disse superladere, eller “Superchargers”, er imidlertid ikke bare til rådighed for enhver. De er skabt til langdistanceeventyr og ikke til daglig brug.

Med målet om at muliggøre langdistancekørsel for elbilister har Tesla installeret superladestationer på strategiske steder, så bilejere kan køre lange afstande uden betydelig ventetid for opladning. I Danmark har 8 ladestationer allerede set dagens lys, og flere forventes at blive tilgængelige i løbet af året.

Tesla’s grundlægger, Elon Musk, har dog justeret selskabets oprindelige tankegang. Tidligere blev mottoet for superladestationerne fremstillet som “gratis for evigt”. Nu har Musk tilføjet et nuanceret perspektiv: “Gratis lange afstande for evigt”.

Målet med superladestationerne var ikke at tilbyde “gratis opladning for alle og enhver”. De blev strategisk placeret for pendlere og eventyrlystne bilister på langtur, ikke for dem, der bor tæt på en superlader og ønsker at benytte en oplader, der er mere end 10 gange hurtigere end en almindelig opladning.

Selvom superladestationerne forbliver gratis, er Teslas budskab klart: Brug dem til luksuriøse langdistanceeventyr og undgå at gøre dem til en daglig vane. Overdreven brug af superladere kan også påvirke batteriets levetid negativt, da gentagen hurtigopladning kan fremskynde slid. Det er en nødvendighed at oplade hjemmefra for de daglige køreture og kun benytte superladere til de lange og spændende ture ud i verden. Tesla’s superladere er en gave til elbilentusiaster, der ønsker at udforske verden uden bekymringer.

 

Læs også: Lad op imens du kører – Trådløs ladning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD dolphin blå- Fra BYD auto

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu