Nu kan du, som noget nyt, få repareret dit Tesla batteri i Danmark!

Som de første i Danmark:
Ketner A/S knækker koden til reparationer af Tesla-batterier

Værkstedskæden Ketner kan nu som de første i Danmark reparere Tesla-batterier. Dermed kan Tesla-ejere fremover slippe for at købe et helt nyt batteri og vente i månedsvis på en dyr udskiftning.
Elbiler.dk har modtaget denne nyhedsartikel, som vi synes er rigtig godt nyt, både for Tesla ejere og for miljøet.

Igennem det seneste år har Ketner, der er autoriseret el- og hybridværksted, undersøgt hvordan virksomheden kan reparere de specielle Tesla-batterier. Nu kan Ketner som det første professionelle autoværksted i Danmark tilbyde Tesla-ejere en reparationsmulighed på bilernes batteri, der ellers ikke eksisterede meget viden om før.

“Vi er glade for, at Ketner nu kan hjælpe med reparationer på Tesla-batterier over hele landet. Vi har oplevet forskellige typer af fejl på batterierne. Derfor investerede vi i et komplet Tesla-batteri, så vi kunne få erfaring og den nødvendige knowhow for at kunne servicere Tesla-kunder. Takket være den investering, sparer vi nu vores kunder tid og penge, men er også med til at fjerne det CO2-aftryk, der normalt følger med ved produktion af et helt nyt batteri”, fortæller Torben Hansen, der er direktør hos Ketner.

Ketners batteri team som nu, som de første i Danmark, reparerer Tesla batterier
Ketners batteri-team der nu, som de første i Danmark, reparerer Tesla batterier

Imødekommer kundernes behov

Før har elbilsejerne med Tesla-mærket desværre måtte væbne sig med tålmodighed og finde den store tegnebog frem, hvis uheldet var ude. Leveringstiderne er nemlig lange og batterierne dyre. Et nyt batteri koster fra 105.000 kr. og op efter, mens et ombytningsbatteri koster fra 95.000 kr. og op efter – alt afhængigt af størrelsen.

Ifølge De Danske Bilimportører er der nu 100.000 elbiler på vejene i Danmark, og over 26.000 af dem er Tesla-modeller. Derfor ser Torben Hansen det som en vigtig hjørnesten for virksomheden, og deres Tesla-kunder, at Ketner nu har haft de første succesfulde reparationer af Tesla-batterier.

“I takt med stigningen af flere el-biler på de danske veje, oplever alle vores afdelinger flere reparationer på elbiler. Vi udfører mange reparationer på alle mærker, men har specialiseret os i Tesla, hvor mange ikke ved de har alternativer, men det har de nu. Vi forventer at interessen for reparation af batterier, kommer til at stige løbende de kommende år. Hvis en kunde kommer ind med en Tesla, har vi reservedelene og ekspertisen, så de kommer til at opleve en kort ventetid på reparationen”, forklarer Torben Hansen.

For at imødekomme Tesla-ejeres problemstilling med ventetid og omkostninger, har Ketner derudover investeret i et bredt sortiment af reservedele til deres lager. Med et fyldt lager og ekspertisen om mærket, håber virksomheden at forkorte ventetiden ved en reparation, mens en reparation af et batteri kan blive udført for cirka halvdelen af prisen for et helt nyt.Nedsætter ressourcespildet i branchen

Produktionen af en elbil har en negativ indvirkning på den klimavenlige forventning til biltypen. Det skyldes især produktionen af elbilernes batteri, der er den største synder mod miljøet. Derfor skal der fokus på batterifremstillingen og genanvendelse af batterier. Hos Ketner er de glad for at have fundet en løsning, der kan være med til at nedbringe CO2-aftrykket.

“I Danmark er vi gode til at reparere og vedligeholde elbiler, så de holder flere år. Nu er vi blevet klar over, at flere beholder elbilen i så lang tid, at der er behov for et batteri nummer to, hvilket ikke hjælper på CO2-aftrykket, hvis de skal produceres fra bunden. Derfor synes vi, det er positivt, at vi kan bidrage til at nedsænke ressourceforbruget” fortæller Torben Hansen.

Fakta om Ketner

Ketner er en sammenlægning af to firmaer, Nordjysk Diesel-Elektro og Ketner, og er en del af Bosch Car Service. I dag har Ketner autoværksteder i Aalborg, Aarhus, Holstebro, Herning, Kolding. Udover at være Danmarks største dieselleverandør og -specialist, er virksomheden også autoriseret el- og hybridværksted. Ketner tager sig af biler og køretøjer af alle forskellige slags.Læs mere om Ketner her: https://ketner.dk/

 

Din Teslas batteri kan nu få sin levetid forlænget væsentlig hos Ketner
Din Teslas batteri kan nu få sin levetid forlænget væsentlig hos elektro-eksperten Ketner (Arkivfoto elbiler.dk)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu