30 procent af sommerens bilsalg var elbiler!

Fra juni til august udgjorde salget af elbiler over 30 procent af det samlede bilsalg i Danmark. Når man inkluderer plugin-hybridbiler, stiger denne imponerende procentdel til hele 40 procent.

15268. Det er antallet af nyregistrerede elbiler over sommeren. Det er over dobbelt så mange nyregisterede elbiler end der var sidste sommer. I 2021, der blev et rekordår for elbilsalg.

Juni måned tog næsten førertrøjen fra Marts

I denne sommer blev juni måned den mest bemærkelsesværdige med 6601 nyregistrerede elbiler på vejene. Dette tal overgår ikke helt antallet af benzinbiler, der registrerede 8255 enheder, men nærmer sig utroligt tæt kontra sidste år samme måned “kun” var registret 2734 elbiler. Så meget tyder på at næste år, der vil vi endelig begynde at se måneder hvor elbilsalget er højere en benzinsalget. Derudover blev 2292 plugin-hybridbiler en del af den grønne bølge i Juni. Årets bedste måned er stadig Marts der har registeret 6701 nye elbiler!

Rekordjagten Fortsætter

Selvom sommeren var imponerende, så fortsætter elbilsalget sin eksplosive vækst. Årets samlede antal elektrisk drevet biler nåede op på 35928 enheder ved udgangen af august. For at sætte det i perspektiv, så er dette blot omkring 10000 biler væk fra at overgå sidste års samlede elbilsalg på 46100 enheder. Med fire måneder tilbage af året ser det ud til, at 2023 har potentiale til at blive endnu et rekordår for elbiler i Danmark.

Mod En Grønnere Fremtid

Disse imponerende tal indikerer ikke blot en stigende popularitet for elbiler i Danmark, men også en voksende bevidsthed om nødvendigheden af at skifte til miljøvenlige transportmuligheder. Elbiler spiller en nøglerolle i Danmarks bestræbelser på at reducere sin klimapåvirkning og skabe en bæredygtig fremtid. Som vi bevæger os mod slutningen af 2023, ser det ud til, at elbilrevolutionen i Danmark er i fuld gang. Et øget fokus på miljøbevidsthed og en stærk støtte til grønne køretøjer har sat os på kurs mod en fremtid, hvor vores veje ikke kun er fyldt med biler, men også med løsninger til en mere bæredygtig verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

Peugeot e 3008

Peugeot e 3008: Den Nye Elektriske SUV

Introduktion til Peugeot e 3008 Peugeot har lanceret deres nye elektriske model, Peugeot e 3008, som er en vigtig tilføjelse til deres Peugeot elbil lineup.