Toyota Mirai Overgår Forventninger: Fire Gange Så Meget Salg i Debutmåneden

Forventningerne til salget af Toyota Mirai i hele 2015, var 400 styk. Salget er dog allerede firedoblet.

I midten af december 2015 trådte Toyota Mirai, den første i Toyotas serie af brintbiler, ind på markedet med et brag. Forventningerne til det samlede salg i hele 2015 var beskedne 400 styk, men allerede den første måned blev disse tal skubbet langt til side. Mirai har formået at sælge hele 1500 biler i sin første måned, en imponerende stigning på næsten 400% sammenlignet med det forventede salgstal.

Den store efterspørgsel har tvunget Toyota til at meddele, at leveringstiden vil blive længere end først antaget, da produktionen nu skal intensiveres for at imødekomme den uventede popularitet.

Mirai, der er prissat til 400.000 kroner i Japan og 360.000 kroner i USA, imponerer ikke kun med sin enorme salgssucces. Bilen har en imponerende rækkevidde på 480 km på ren el, en tophastighed på 180 km/t og en acceleration fra 0 til 100 km/t på blot 9 sekunder. Det betyder, at den ikke kun er miljøvenlig, men også en potent konkurrent i hastighed og ydeevne sammenlignet med traditionelle benzin- og dieselbiler. Og som om det ikke var nok, er Mirai lige så hurtig at tanke som sine fossile brændstof-konkurrenter.

Selvom prisen for Mirai i Danmark forbliver ukendt indtil videre, er det blevet bekræftet, at bilen vil komme til Danmark i efteråret sammen med to andre europæiske lande. Om Mirai vil fortsætte sin succes i Danmark, vil tiden vise, men den store efterspørgsel i Mirais debutmåned antyder, at brintbilerne er på vej til at blive et betydeligt skridt mod fremtidens bæredygtige transportmuligheder.

Toyota-mirai-Elbiler-DK

Toyota Mirai er allerede udsolgt i Japan. Toyotas blog skriver, at 60% af kunderne skulle være flådeejere og de resterende købt af private.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu