Toyota melder at Mirai sælger 4 gange mere en forventet

Forventningerne til salget af Toyota Mirai i hele 2015, var 400 styk. Salget er dog allerede firedoblet.

Brintbilen Toyota Mirai, der er den første i Toyotas serie af brintbiler, kom på markedet i midten af december, og allerede den første måned var det forventede salgstal i hele 2015, der lød på 400, overgået med et salg på 1500 biler. En stigning på næsten 400%!

Så nu har Toyota meddelt, at leveringstiden vil blive længere end lovet.

Toyota Mirai er allerede udsolgt i Japan. Toyotas blog skriver, at 60% af kunderne skulle være flådeejere og de resterende købt af private.

Toyota-mirai-Elbiler-DKMirai koster 400.000 kroner i Japan lige nu, men bliver solgt for 360.000 i USA. Prisen i Danmark er dog stadig ukendt.

Brintbilens rækkevidde på ren el på hele 480 km. Dens tophastihed er 180 kilometer i timen, og den har 152 hestekræfter. Som om det ikke var nok, så kommer den fra 0 til 100 km/t på 9 sekunder. Til sammenligning med benzin og diesel biler, er den lige så hurtig til at tanke.

Mirai skulle også komme til 3 lande i Europa i starten af efteråret. Et af de lande er Danmark. Om den bliver en succes i Danmark, det må tiden vise.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Flere artikler

Vi tager et kig på Aiways U6

Aiways U6. En sports SUV elbil i en klasse for sig. Elbiler.dk tog et kig på Aiways U6 på Bellacenteret i okt 2022 Vi kan