Harley Davidson LiveWire – Elektrisk motorcykel på vejene nu

Det kæmpestore motorcykelfirma har nu lavet en el-motorcykel, Harley Davidson Liwire

Harley-Davidson, verdenskendt for deres ikoniske brølende motorcykler, har taget et utraditionelt skridt ved at introducere deres første el-motorcykel, LiveWire, til verden. Den futuristiske motorcykel, der både lyder og ser ud som noget fra en science fiction-film, repræsenterer et nyt kapitel for det store motorcykelfirma.

Mens nogle Harley-Davidson fans er skeptiske og foretrækker det velkendte brøl fra de traditionelle motorcykler, er det klart, at el-motorcykler som LiveWire udgør en potentiel fremtid for motorcykelindustrien. LiveWire er udstyret med en 55 kW el-motor, der svarer til omkring 74 hk, og den forventes at kunne accelerere fra 0-100 km/t på omkring 4 sekunder. Desværre vil den nuværende batterikapacitet kun tillade en rækkevidde på omkring 80 kilometer, hvilket sætter nogle begrænsninger på dens anvendelighed.

Harley-davidson-liveWire-Elbiler-Dk
Harley-davidson-liveWire-Elbiler-Dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silent Wisper

Prisen på LiveWire er stadig en gåde, da Harley-Davidson endnu ikke har besluttet sig for den endelige produktionspris. Motorcyklen har været under test af erfarne motorcyklister i USA i det sidste halve år, og den forventes at gøre sin debut i Europa til yderligere testkørsler senere på året. Afhængigt af modtagelsen fra Harley-Davidsons trofaste fans kan LiveWire muligvis se produktionens lys og komme på vejene rundt omkring i verden.

Spørgsmålet er: Er Danmark klar til den stille, men kraftfulde fremtid med Harley-Davidson LiveWire? Tiden vil vise, om denne elektriske motorcykel vil blive en realitet på de danske veje, og om den vil ændre måden, vi ser på motorcykler, for altid.

Asger Maarup 30 jan 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu