Rugbrødet genoplives som “Buzz”

VW genføder deres legendariske T2 varevogn  som en futuristisk super-el-bus. Navnet på elbilen bliver “Buzz”

Hvis du er heldig, kan du måske allerede nu få et glimt af konceptbilen, der drøner afsted på de californiske landeveje. I 2022 vil den endelige version af denne bil blive rullet ud til salg i Europa, USA og Kina.

Buzz er stjernen i en serie af konceptbiler, som VW har store planer for. “Disse biler vil tilbyde ALT og mere til, end man nogensinde har set fra en elbilproducent,” udtaler Dr. Herbert Diess, bestyrelsesmedlem i “Management for the Volkswagen brand,” under et event i Pebble Beach, Californien. “De vil også være meget mere prisvenlige.”

De tekniske detaljer er foreløbigt “top hemmelige,” men vi bringer her en række fotos, der illustrerer, hvad du kan forvente dig fra denne ikoniske og charmerende bil. Snart får rugbrødet en helt ny betydning på vejene, når Buzz rammer gaderne med sin elektriske energi og banebrydende design. Gå ikke glip af denne spændende genoplivning af en klassiker!

VW ID Buzz
VW ID BuzzVW ID BuzzVW ID BuzzVW ID BuzzVW ID Buzz

VW ID Buzz

VW ID Buzz

I gamle dage da Type 2 var “varebilen !!”

Fotoet nedenunder illustrerer som den legendariske T2 fremstod i de unge år i 60érne. Den første VW bus blev imidlertid lanceret allerede i 1949.
I Danmark fik den kælenavnet “Rugbrød” pga. ligheden med et formbagt rugbrød

Allerede først i 70érne præsenterede VW en el-minibus / varevogn. (Faktisk lavede VW deres første elbil i 1900). Bilen i 70érene var et udslag af den første energikrise. Batterierne var imidlertid enorme, og køreradiussen begrænset til ca. 35 km. og bilen blev aldrig et hit.

VW ID Buzz
VW ID Buzz


Rugbrødet er elsket af filmverden

I filmen “Forrest Gump” fra 1994 optræder rugbrødet flere gange. På fotoet får Jenny et “impulsivt ride” med ligesindede i en Hippie-Van”, og så gik turen selvfølgelig til … San Francisco”
VW busserne er blevet synonym med hippiebevægelsen i 60érne og 70érne.

Kim Maarup – elbiler.dk 06-06 2019

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD dolphin blå- Fra BYD auto

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu