Virgin Peger Mod Elbilmarkedet: Sir Richard Branson Planlægger Tesla-Konkurrent

Sir Richard Branson, grundlægger af lavprisflyselskabet Virgin,  har i et interview med CNN, bekendtgjort at Virgin overvejer at gå storstilet ind i produktion af elbiler.

23.03.2015

Virgin Group overvejer seriøst at træde ind på elbilmarkedet med en hypermoderne luksus elbil, der skal udfordre Tesla. Udmeldingen kom under et interview med CNN’s Rachel Crane under et Formel E løb.

Formel E har længe haft Sir Richard’s interesse. (Formel E er et Formel 1-løb drevet af den samme organisation som Formel 1-løb, med lignende biler, blot drevet af el).

Virgin har allerede investeret betydelige summer i udviklingen af Formel E racerbiler, og nu mener Sir Richard, at tiden måske er inde til at udforske udviklingen af masseproducerede elbiler.

“Men…” udtaler Sir Richard, “bilen skal være helt speciel.” Han antyder, at bilen skal kunne mere end de nuværende elbiler, samtidig med at den skal være prismæssigt konkurrencedygtig. Han nævner priser på niveau med Chevrolet Spark EV, der i USA ligger i samme prisklasse som Nissan Leaf, som et pejlemærke.

“Vores racerbiler har vist, at elbiler kan være sexede,” siger han. Han mener, at de “mindre” biler, der prismæssigt appellerer til et bredere marked, ikke kan betragtes som “sexy”. Hans mål er at producere en bil af Tesla-kvalitet og størrelse til en pris, der konkurrerer med mindre elbiler.

Når det kommer til produkter til konkurrencedygtige priser, er det ingen tvivl om, at Sir Richard Branson er en mester i denne kunst. Med en personlig formue på omkring 5 milliarder dollars ifølge Forbes, skulle Virgin også have den nødvendige kapital til at dække lønninger og udviklingsomkostninger. Dermed er alle forudsætninger for et realistisk elbilseventyr til stede. Virgin Group kan meget vel skabe en elektrisk konkurrent, der vil ændre spillereglerne på markedet. Vi følger spændt med i, hvordan denne elektriske vision tager form.

Se hele interviewet her.

Virgin Formel E Racer

Virgin-Formel E racing crew
Sir Richard Branson, er en farverig iværksætter, som har en evne til at få sucses med sine ideér.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD dolphin blå- Fra BYD auto

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu