Virgin overvejer at gå ind i elbiler.

Sir Richard Branson, grundlægger af lavprisflyselskabet Virgin,  har i et interview med CNN, bekendtgjort at Virgin overvejer at gå storstilet ind i produktion af elbiler.

23.03.2015

Sir Richards mål vil være en hyper højteknologisk luksus elbil, som skal tage konkurrencen op med Tesla.

Udtalelsen kom på et interview med CNN’s Rachel Crane under et Formel E løb.

Formel E har gennem længere tid haft Sir Richards interesse.  (Formel E er et “Formel1 løb, drevet af samme organisation som driver Formel1 løb, med samme typer biler, blot på el).

Virgin har allerede brugt store summer på udviklingen af Formel E racere, og nu synes Sir Richard, at det måske kunne være tid til at sætte en udvikling af masseproducerede biler i gang.

“Men ..” udtaler Sir Richard.. “Bilen skal være helt speciel”. Han antyder at bilen skal kunne mere end nuværende biler, og samtidig være prismæssig konkurrencedygtig. Han hentyder til priser i samme lag som Chevrolet Spark EV, som i USA ligger i samme priskategori som Nissan leaf.

“Vores racerbiler har vist, at elbiler kan være sexede”.  Han mener at de “små” biler som prismæssigt kan henvende sig til et bredt marked, ikke kan kategoriseres som “Sexy”. Hans intension er at producere en Tesla size” / kvalitet bil, til en pris på niveau med de små biler.

Med hensyn til produkter til konkurrencedygtige priser, er ingen vel i tvivl om, at netop Sir Richard Branson er en mester i denne kunst. Med en egenkapital, iflg. Forbes, på ca. 5 milliarder Dollar, skulle Virgin også være garant for lønnninger og udgifter til udvikling,  så forudsætningerne for et realistisk elbil-eventyr, skulle være på plads.

Se hele interviewet her.

Virgin Formel E Racer

Virgin-Formel E racing crew
Sir Richard Branson, er en farverig iværksætter, som har en evne til at få sucses med sine ideér.

 

 

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Flere artikler

Det indre af en Volvo C40 elbil

Se det indre af en Volvo C40 elbil

Volvo havde på Bilmessen eCarExpo i Bellacenteret udstillet en Volvo C40 i en skrællet udgave, hvorved de indre dele så som lednings og rør systemer

Vi tager et kig på Aiways U6

Aiways U6. En sports SUV elbil i en klasse for sig. Elbiler.dk tog et kig på Aiways U6 på Bellacenteret i okt 2022 Vi kan