Offentlig transport – Hybridbusser i Hamborg. Bliver det vejen frem for offentlig transport ?

I en pressemeddelelse fra Volvo, forlyder det, at man kan benytte sig af 3 grønne busser.

Hamborg, Tyskland, er den offentlige transportsektor trådt ind i en ny æra med indførelsen af Volvos 12 meter lange hybridbusser, der kan rumme op til 95 passagerer. Disse innovative køretøjer, kendt som Volvo 7900, er nu en fast del af byens transportnetværk og opererer på en 10 kilometer lang strækning gennem byen, hvor passagererne kan stige på ved hovedbanegården.

Denne udvikling kommer som en del af Hamborgs vision om at skabe en by med ren luft og minimal forurening. Byens myndigheder har iværksat en ambitiøs plan kaldet “Ren Luft i Byen”, der sigter mod at gøre alle offentlige busser fri for forurenende udledninger inden 2020. I denne sammenhæng har transportselskabet “Hochbahn” introduceret ideen om hybridbusser som et afgørende skridt i retning af bæredygtig offentlig transport.

De 3 grønne hybridbusser er en del af denne vision og kører foreløbig på linje 109, der også er kendt som “innovationslinjen”. Disse busser er bemærkelsesværdige for deres lydløse drift, der muliggøres af en elmotor, der får strøm fra et 19 kWh lithium-ion-batteri. Dette ikke kun reducerer støjforurening, men også bidrager til at reducere byens samlede CO2-udledning.

Hybridbusserne i Hamborg repræsenterer ikke kun en miljøvenlig transportløsning, men også en vigtig milepæl i retning af fremtidens offentlige transport. Byen har taget et stort skridt mod en mere bæredygtig og renere bymiljø, og med fortsatte teknologiske fremskridt kan vi forvente at se lignende initiativer blomstre i andre byer rundt om i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu