Fortsat Fald i Oliepriser Forudset af USA’s Energi Informations Administration

EIA, USA´s Energi Informations Administration, forudser et fortsat radikalt fald på oliepriser i 2015

Olieboring i Sahara
Olieboring i Sahara

I en seneste udmelding forudsiger USA’s Energi Informations Administration (EIA) et fortsat fald i oliepriserne, som allerede har skabt stor opmærksomhed verden over. I november 2014 blev en tønde råolie handlet til 79 USD (cirka 474 danske kroner) og forventes at falde til 63 USD i første halvdel af 2015. Dette repræsenterer et drastisk fald, især når man sammenligner det med priserne fra starten af 2013 til starten af 2014, hvor prisen kun faldt med omkring 4%, fra ca. 98 til 94 USD per tønde. Hvis EIA’s forudsigelser holder stik, kan vi forvente en reduktion på over 30% i benzinpriserne i 2015 sammenlignet med starten af 2014.

Prisen på en tønde råolie i november lå omkring 79 USD, hvilket svarer til en årlig reduktion på ca. 15%, en udvikling der er i tråd med de faktiske priser på benzin på tankstationerne rundt om i landet. I december har benzinpriserne ligget omkring 9,50 kr. pr. liter sammenlignet med 11 til 12 kr. sidste år. Hvis EIA’s prognoser er korrekte, vil priserne på benzinen i foråret 2015 falde til omkring 8 kr. per liter.

Denne vedvarende nedgang i oliepriserne kan tilskrives en kombination af et robust og rigeligt udbud af olie, især fra Nordsø-boringer, som har resulteret i enorme mængder olie, og samtidig en svag global efterspørgsel. Foreløbigt ser det ikke ud til at have negativ indflydelse på interessen for og salget af elbiler. Ikke desto mindre vil de lave benzinpriser sandsynligvis få betydning for udviklingen af elbilsalget på lang sigt.

Link til EIA – uddybende analyse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

Peugeot e 3008

Peugeot e 3008: Den Nye Elektriske SUV

Introduktion til Peugeot e 3008 Peugeot har lanceret deres nye elektriske model, Peugeot e 3008, som er en vigtig tilføjelse til deres Peugeot elbil lineup.