13 nye ladestationer på de danske motorveje

Mandag den 15. dec. blev 13 lade-stationer til elbiler indviet langs det danske motorvejsnet. Dermed kan elbilejere lade bilen uden at skulle dreje af vejen.

Nu skal du ikke længere være bange for, at din elbil løber tør for strøm, når du skal på en køretur tværs gennem landet.
Mandag åbner de første af i alt 13 ladestationer langs motorvejsnettet, så elbilister, der skal på juleferie i den anden ende af landet, trygt kan køre afsted. De 13 hurtigladere er primært opstillet på strækningen mellem København og Aarhus, så fremover skal man ikke længere køre helt fra motorvejen for at få strøm på bilen.

Transportminister Magnus Heunicke (S) indviede mandag ladestationerne sammen med klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R), og Heunicke håber, at flere danskere får lyst til at køre i elbil, når de opdager, at det er blevet nemmere at lade den op.

Vigtig forbedring

»De nye hurtigladere langs motorvejen er en vigtig forbedring af vilkårene for elbiler herhjemme. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at folk gerne vil køre i elbiler, hvis de kan lade op nemt og bekvemt. De nye hurtigladere bringer os et stort skridt i den retning. Det vil forhåbentlig betyde, at flere bilister får mod på at foretage skiftet til det miljørigtige alternativ, elbiler er,« siger han i en pressemeddelelse.

Samme toner lyder fra Rasmus Helveg Petersen.

»Med 13 nye ladestandere langs motorvejsnettet er Danmark blevet bundet bedre sammen for dem, der vælger at transportere sig, uden at det koster så meget på CO2-aftrykket. Det er et vigtigt skridt på vejen mod det samfund, som i 2050 skal fungere helt uden brug af olie og gas,« siger klima- og energiministeren.

Hurtigladerne er opført af energiselskabet E.ON Danmark A/S – 12 på motorvejsstrækningen tværs over landet og en enkelt ved Farøbroerne, der forbinder Sjælland med Falster.

De første bliver sat i drift mandag, men resten regnes med at være klar i løbet af den næste uge, så de er parat til juletrafikken.

Der er planer om at udvide antallet af ladestationer endnu mere, så de også kommer til at stå langs Sønderjyske Motorvej, Nordjyske Motorvej og på dele af det fynske og det sjællandske motorvejsnet.

Kilde. BT

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Flere artikler

Ellen - Ærøfærgerne

En lys og grøn fremtid på danske farvande

I en tid, hvor bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen, er overgangen til batteridrevne færger i Danmark en positiv udvikling. Denne omstilling kan

Lys i mørket

Hvorfor strøm ofte er billigere om natten

Forstå den natlige strømbesparelse: Hvorfor strøm ofte er billigere om natten – Og bliv opmærksom på fremtidens mulige udfordringer. I søgen efter økonomiske fordele er

Det indre af en Volvo C40 elbil

Se det indre af en Volvo C40 elbil

Volvo havde på Bilmessen eCarExpo i Bellacenteret udstillet en Volvo C40 i en skrællet udgave, hvorved de indre dele så som lednings og rør systemer