Elbilboomet i 2015: Realitet eller Ønsketænkning?

Bliver det nye år elbilernes år?

Med et nyt år for døren stiller elbilentusiaster spørgsmålet: Vil 2015 endelig blive elbilernes år? Det er et spørgsmål, der er blevet stillet igen og igen de seneste fem til seks år. Men er der grund til at være mere optimistisk i år?

Tallene fra november 2014 giver håb. Hele 2013 så Danmark blot 1.241 solgte elbiler. Men i november 2014 alene blev der solgt 201 nye elbiler. Sammenlignet med de 93 solgte biler i november 2013, er det en betydelig stigning. Hele 2014 har allerede set salg af 2.908 elbiler, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med året før. Er det her tegnet på en vedvarende trend, der kunne indikere, at elbilboomet endelig er på vej?

Når vi kaster et blik mod vores nordiske naboer i Norge, ser vi en markant forskel. Der kører omkring 36.000 elbiler i Norge, sammenlignet med kun 3.000 i Danmark. På mange måder ligner vores to lande hinanden, så hvorfor er der sådan en stor forskel? Én af forklaringerne er, at elbiler i Norge nyder gavn af særdeles gunstige vilkår, såsom afgiftsfritagelse, ingen moms, gratis parkering og billig strøm, hvilket har gjort dem yderst attraktive for den norske befolkning.

I Danmark har regeringen hidtil formået at forlænge afgiftsfritagelsen, hvilket har forhindret et tilbageslag i salget af elbiler. Nu er spørgsmålet, om vi vil se yderligere politiske tiltag i 2015, der kan give elbilsalget det ekstra nøk, det behøver for at blive det foretrukne transportmiddel for flere danske bilister.

Fakta og tal om elbiler:

Kilder:

Dansk elbil alliance
Bilguide-beregning
Ekstrabladet
Bilmagasinet
Fyens.dk
Stiften.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu