Udviklingen af elbiler

Udviklingen af elbiler er spændende at følge. Fra alverdens bilproducenter og opfindere vrimler det i disse år frem med smarte og ustandselig forbedrede elbiler som et resultater af ideer, nytænkning og imponerende design..

Hvilke ideer er de bedste? Hvilke skal sejre og hvem skal tabe?

Det handler, eller burde, naturligvis handle om at den bedste teknik løber med sejren.

I virkelighedens verden er det desværre ikke altid det bedste koncept der vinder. Politiske beslutningen og “ofringer”af “the best man” på bekostning af “korridor-aftaler”  ændrer ofte vores dagligdag og de tekniske faciliteter og løsninger vi omgiver os med.

Var VHS det bedste video system?, Var dolby bedre end DBX (Om nogen kan huske det system der fjernede sus på båndoptagere i 70érne),  Var F16 bedre en Draken? Microsoft windows bedre en Apple´s styresystem?  etc etc.

Som regel hænger det sammen – Bedste opfindelse i relation til pris vælges som vinder blandt mulige bud, men hvis handelsaftaler gør at vi kan sælge for 2 milliarder kr. Grønlandske rejer til Indien, kunne det måske være at det blev den Indiske Reva elbil der fik den danske stats velsignelse, og hvis Franskmændene køber masser af ost af Arla, bliver det måske Renault der kommer ind i varmen. Selvfølgelig spilder de frie markedskræfter ind, men de frie markedskræfter har også deres relation til de politiske magthavere.

Det skal man huske på når man studerer alle de nye spændende produkter der lige nu kommer på banen i mere eller mindre færdige koncepter. Koncept bil betyder i denne relation så noget som: “en rigtig spændende ønskebil der har alt mulig chance for kun at blive lavet i eet eksemplar”.

Da politik og hermed handelsaftaler, er den vigtigste faktor for sucses efter tilblivelsen af en drøm / udvikling / produktion, vil fremtidsmulighederne for langt de fleste af de biler der præsenteres disse år, være stærkt afhængig af politiske forbindelser og evnen og magten til at pleje lobby arbejde på de bonede gulve.

Om det så bliver det rigtige koncept der om nogle år måske tegner sig for at skabe “standard”, må tiden vise.

Derfor vil elbiler.dk afsætte en særskilt kategori til politiske betragtninger. Husk, vi vil meget gerne have dig med som “inputter”

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Flere artikler

Ellen - Ærøfærgerne

En lys og grøn fremtid på danske farvande

I en tid, hvor bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen, er overgangen til batteridrevne færger i Danmark en positiv udvikling. Denne omstilling kan

Lys i mørket

Hvorfor strøm ofte er billigere om natten

Forstå den natlige strømbesparelse: Hvorfor strøm ofte er billigere om natten – Og bliv opmærksom på fremtidens mulige udfordringer. I søgen efter økonomiske fordele er

Det indre af en Volvo C40 elbil

Se det indre af en Volvo C40 elbil

Volvo havde på Bilmessen eCarExpo i Bellacenteret udstillet en Volvo C40 i en skrællet udgave, hvorved de indre dele så som lednings og rør systemer