Nye Juelsminde-familier tester elbilerne

Den fjerde og sidste Juelsminde-runde af det store projekt Prøv1elbil er netop blevet kickstartet fra Juelsminde Rådhus. De otte test-kørere og deres familier er i fuld gang med at hverdagsteste bilerne, som de har på prøve de næste 12 uger.

Ladestanderne var installeret hjemme i carportene, da otte forventningsfulde testfamilier mødte op på Juelsminde Rådhus for at få overrakt nøglerne til den eldrevne Citroën C1’er. De næste tre måneder har familierne hver deres elbil på prøve og kan gøre sig deres egne erfaringer med, hvordan det er at køre elbil i hverdagen.

Jeg forventer først og fremmest et sjovt og lærerigt forløb med videns-opbygning og udfordringer”, fortæller Simon Larsen, som er nyudnævnt testkører i projektet.

”Det vigtigste for os er dog at finde ud af, om vores bil nummer to i fremtiden skal erstattes af en elbil. Vi overvejer en elbil af økonomiske grunde, og fordi den har en miljømæssig fordel”, siger Simon Larsen.

De første erfaringer
En anden testperson, Gitte Pinholt, har allerede kørt sine første ture i elbilen.

Det går godt. Jeg synes, elbilen er super-duper til kørsel rundt i byen. Det er lidt ligesom at køre tøse-radiobil med bremser. Det går stille og roligt”, siger Gitte Pinholt, som også allerede har gjort sig erfaringer med elbilen i forhold til andre trafikanter.

”Forleden drejede et lastvognstog ind foran mig, og normalt ville jeg have trukket ud i venstre spor for at overhale, men et eller andet sagde mig, at jeg nok skulle blive inde bag ved lastvognstoget. Det viste sig også at være en god idé, for efter fem sekunder var elbilen hægtet af. Lastvognen kørte simpelthen fra os. Det grinede vi en del af”, fortæller Gitte Pinholt på bloggen www.elbilforum.dk, hvor familiernes deler deres erfaringer og oplevelser undervejs i forløbet.

Familiernes lade-vaner
Testen er den fjerde runde af projekt Prøv1elbil i Juelsminde. Projektet skal give viden om, hvordan elbiler fungerer i danske familiers hverdag, og samtidig være med til at skabe erhvervsudvikling inden for elbilområdet. Derfor prøves der også nye services og produkter af på bilerne. F.eks. fik familierne under runde tre installeret en ladestander med en tilhørende intelligent boks i deres garager og carporte. De nye familier har også fået installeret stander og boks, så man kan indsamle viden om, hvornår familierne lader og hvor meget strøm, der fyldes på ad gangen.
Bag projekt Prøv1elbil står Teknologisk Institut, Energiselskabet NRGi, Horsens og Hedensted
Kommuner samt Energi Horsens. Juelsminde-testen løber frem til den 6. december, hvorefter projektet rykker til Horsens.
Læs mere på www.elbilforum.dk, hvor du også kan læse om dine muligheder for at komme tilat teste en elbil.

kim-og-vivi-test-citroen-C-Zero-Horsens-2011-2

Læs meget mere her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

Peugeot e 3008

Peugeot e 3008: Den Nye Elektriske SUV

Introduktion til Peugeot e 3008 Peugeot har lanceret deres nye elektriske model, Peugeot e 3008, som er en vigtig tilføjelse til deres Peugeot elbil lineup.