Elbiler på prøve i Juelsminde

Artikel fra Energi Horsens pr. 21-06-2010

Otte nye Juelsminde-familier fik mandag den 14. Juni overrakt nøglerne til de elbiler, som de skal prøvekøre de næste tre måneder. Som noget nyt er familierne også blevet forsynet med en ladestander og en intelligent boks, som fremover skal hjælpe elbilister til at lade bilerne med strøm på de mest optimale tidspunkter. Boksen gør det også muligt at opsamle lade-data fra familierne.

Det var otte forventningsfulde familier, som stod klar foran Juelsminde Rådhus til at få deres første køretur i elbilen, en Citroën C1. De næste tre måneder har familierne elbilerne på prøve hjemme hos dem selv, så de hver især kan gøre deres egne erfaringer med, hvordan en elbil fungerer i hverdagen.

Testen er den tredje runde af projekt Prøv1elbil, som skal give viden om, hvordan elbiler fungerer i danske familiers hverdag, og samtidig være med til at skabe erhvervsudvikling inden for elbilområdet. Men selv om elbilerne har kørt i Juelsminde siden vinter, er interessen for at deltage alligevel næsten uændret.

Ny udvikling inden for elbiler

Som noget nyt har testfamilierne i denne runde fået installeret en ladestander med en tilhørende intelligent boks i deres garager. Boksen registrerer, hvornår familierne lader og hvor meget strøm, der fyldes på ad gangen. Desuden kan boksen i fremtiden gøre det muligt at fjernstyre ladningen fra elselskabets side.

”Vi er nu kommet godt i gang med Projekt Prøv1elbil og er derfor klar til at tage yderligere et skridt i retning mod at afprøve nye services og produkter, som kan gøre brugen af elbiler endnu mere hensigtsmæssig”, siger innovationschef Karsten Lumbye fra Energi Horsens, som står bag projekt Prøv1elbil i samarbejde med Energiselskabet NRGi, Teknologisk Institut samt Horsens og Hedensted Kommuner.

”For os er det en central opgave hele tiden at være med til at drive udviklingen inden for elbilmarkedet. Derfor gik vi oprindeligt ind i projekt Prøv1elbil, og derfor kommer vi også til i nærmeste fremtid at teste yderligere services og produkter, som endnu ikke er kommet på markedet”, siger Karsten Lumbye.

Familiernes første erfaringer

I hele 2010 foregår projekt Prøv1elbil i Juelsminde, og undervejs er det muligt at følge testfamiliernes oplevelser via bloggenwww.elbilforum.dk. Her har blandt andre Irma og Niels Henrik Nielsen skrevet om deres første erfaringer med elbiler.

Jeg kører et hav af småture hver dag på mit arbejde som social- og sundhedshjælper”, fortæller Irma Nielsen om baggrunden for at melde sig til elbils-projektet.

”Desuden har jeg 24 kilometers kørsel til og fra arbejde, ligesom jeg indimellem henter børnebørn om eftermiddagen. Derfor vurderer jeg elbilen som ideel til mit kørselsbehov”, forklarer Irma Nielsen.

Alle interesserede Juelsminde-familier kan fortsat tilmelde sig som testpersoner på www.elbilforumdk. I 2012 kommer elbilerne til Horsens, hvor det vil være muligt for at alle i Horsens at søge om at få en elbil på prøve i tre måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu