Fordele og ulemper ved elbiler

Kort om ulemper og fordele ved elbiler

Hvilke ulemper og fordele er der ved elbiler?

Der er stor efterspørgsel på olie, og hvis man regner med, at det nuværende tempo i forbruget fortsætter, betyder det, at der kun er olie til 43 år. Så hvis vi vil beholde olie, må vi finde på noget nyt. Alle mennesker bruger olie, og da meget af det går til biler, kunne det være en god mulighed at bruge elbiler, og vi ville kunne spare 69% af vores olieforbrug i Danmark! Der er mange fordele ved elbiler, men den største fordel er selvfølgelig, at de er miljøvenlige. Men der er også nogle ulemper.

Den største ulempe er, at elbilers batterier tager lang tid at lade.
Hvis du er løber tør for strøm, tager det dig op til omkring 8 timer for at få bilen fuldt opladet (Du har dog som tommelfingerregel 80 % opladning på ca. halvdelen af den samlede ladetid).

Miljøet..

Et aspekt er også diskussionen om elbilers miljøvenlighed: Hvis elektriciteten produceres på fx kulkraftværker, udledes der stadig Co2. Hvis elektriciteten kommer fra energikilder, som vindmøller eller solceller, udvindes der dog ingen Co2.

Asger Maarup elbiler.dk 15. november 2014

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Flere artikler

Det indre af en Volvo C40 elbil

Se det indre af en Volvo C40 elbil

Volvo havde på Bilmessen eCarExpo i Bellacenteret udstillet en Volvo C40 i en skrællet udgave, hvorved de indre dele så som lednings og rør systemer

Vi tager et kig på Aiways U6

Aiways U6. En sports SUV elbil i en klasse for sig. Elbiler.dk tog et kig på Aiways U6 på Bellacenteret i okt 2022 Vi kan