Hvad bruger man elbilbatterier til når de har toppet ? – Second Life Batterier alliance

Når elbilbatterier har kørt over 5 år, vil det for nogen være tid til at skifte. Men bliver de gamle batterier så bare kasseret, eller hvad gør man egentlig ved dem?

Bosch-Second-Life-Batterier-alliance-Elbiler-dk

Tre af industriens giganter, BMW, energiselskabet Vattenfall og industrikoncernen Bosch, har dannet et bemærkelsesværdigt partnerskab for at give gamle elbilbatterier et nyt formål. Denne visionære alliance, kendt som ‘Second Life Batterier’, repræsenterer en bemærkelsesværdig indsats for at maksimere værdien og anvendelsen af brugte elbilbatterier.

Projektet, der involverer disse toneangivende virksomheder, åbner døren for en bred vifte af potentielle anvendelser af disse batterier, selv efter deres tjenestetid i elbiler er ovre. BMW leverer batterier fra deres ActiveE- og i3-elbiler til denne banebrydende indsats, mens Vattenfall forpligter sig til at drive et massivt lagersystem på deres faciliteter i en imponerende periode på ti år. Bosch, et firma med dyb erfaring inden for energilagring og teknologisk integration, er ansvarlig for at implementere disse batterier i systemet og håndtere driften.

Planen er at bruge disse batterier til at lagre overskudsstrøm fra kilder som vindmøller og solpaneler. Den imponerende lagringsenhed forventes at kunne opretholde strømforsyningen til 30 firepersoners husholdninger i en hel uge. Den skal levere en ydelse på 2 MW og have en kapacitet på 2 MWh, en præstation, der kræver mere end 100 batterier fra elbiler.

I en udtalelse udtaler Bosch: “Lithium-ion-batterier har stadig høj kapacitet ved afslutningen af ​​deres levetid i elbiler. Som et resultat er de stadig meget værdifulde og kan bruges yderst effektivt som stationære bufferlager i mange år fremover.”

Bosch har tidligere demonstreret sin ekspertise inden for energilagring ved at oprette omfattende batterinetværk, som f.eks. i Braderup nær den tyske ø Sylt og i Kelsterbach tæt på Frankfurt.

Dette projekt ‘Second Life Batterier’ er ikke kun et skridt i retning af bæredygtig energilagring; det repræsenterer også et eksempel på et partnerskab mellem industriel erfaring, teknologisk innovation og en fælles vision for en mere bæredygtig fremtid.

second_life_battery_alliance_750_593_s

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu