Din elbil og smartphone lades til 70% på kun 2 minutter !

titanium-dioxide-titania-white-powder
Nej det er ikke heroin, men Titandioxid – kendt som det billige hvide pulver, der bruges i maling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny Lithium-ion teknologi, udviklet hos Nangyang Technological University (NTU) in Singapore, har ført til helt nye og førhen utænkelige opladningstider.

70% kapacitet nås på kun 2 minutter. Det tager altid længere at presse de sidste 20 – 30 % i ethvert batteri, men den samlede ladetid vil angiveligt være under 10 til 15 minutter.

At der fokuseres på 2 minutter, skyldes at lithiumbatterier som bekendt godt kan klatlades, og at 2 minutter kan sammenlignes med den tid som en normal benzinoptankning tager.

Ud over at ladetiden er nedsat til tid der ikke mere vil lægge beslag på din rejsetid, har den nye batteritype den yderligere fordel at levetiden, eller det antal gange det kan lades, også er mangedoblet. Omkring 10.000 opladninger vil dette batteri kunne klare, eller ca 20 gange flere end den nuværende type.

Titanium gele masse

Chen Xiaodong fra NTU har med kollegers hjælp udviklet produktet. Grundtrækkene i teknologien er en gelemasse af titanium dioxid (TiO2) nanorør. Titanium dioxid, som er et billigt materiale, har den evne at det er højest velegnet til at lagre lithium ioner, og derved elektriske ladninger.

Ved at udvikle en gelemasse i nanostruktur, er den store overflade masse i stand til at opfange masser af lithium ioner. De lange ” TiO2” rør generes ved en korrekt blanding af Titanium dioxid  og sodium hydroxide og en helt korrekt temperatur.

Den nye type batteri-teknologi har haft meget stor interesse fra batteri eog elbilproducenter, og ventes at være på markedet allerede inde for 2 år. Det forventes også at ladetiden vil være yderligere reduceret inden det færdige produkt implementeres i elbiler, telefoner, computere m.v.

Læs mere her 

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Flere artikler

Ellen - Ærøfærgerne

En lys og grøn fremtid på danske farvande

I en tid, hvor bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen, er overgangen til batteridrevne færger i Danmark en positiv udvikling. Denne omstilling kan

Lys i mørket

Hvorfor strøm ofte er billigere om natten

Forstå den natlige strømbesparelse: Hvorfor strøm ofte er billigere om natten – Og bliv opmærksom på fremtidens mulige udfordringer. I søgen efter økonomiske fordele er

Det indre af en Volvo C40 elbil

Se det indre af en Volvo C40 elbil

Volvo havde på Bilmessen eCarExpo i Bellacenteret udstillet en Volvo C40 i en skrællet udgave, hvorved de indre dele så som lednings og rør systemer