Revolutionerende Opladningstider til Din Elbil og Smartphone

Ny Lithium-ion teknologi, udviklet hos Nangyang Technological University (NTU) in Singapore, har ført til helt nye og førhen utænkelige opladningstider.

Forestil dig at kunne oplade din elbil eller smartphone til 70% på bare 2 minutter! Denne fantastiske mulighed er blevet en realitet takket være den nye lithium-ion teknologi udviklet ved Nanyang Technological University (NTU) i Singapore. Denne teknologiske gennembrud har resulteret i hidtil utænkelige opladningstider og repræsenterer en ny æra inden for batteriteknologi.

Den nye teknologi tillader opnåelse af 70% batterikapacitet på blot 2 minutter. Selvom det altid tager længere tid at presse de sidste 20-30% ud af et batteri, forventes den samlede ladetid at være under 10-15 minutter. Fokusset på 2 minutter kan sammenlignes med den tid, det tager at fylde en almindelig benzintank, hvilket gør oplevelsen lige så hurtig og bekvem som en traditionel tankning.

Denne nye batteritype repræsenterer ikke kun hurtigere opladningstider, der ikke længere vil spilde din dyrebare rejsetid, men den har også den fordel, at levetiden og antallet af opladninger er blevet mangedoblet. Dette batteri kan klare omkring 10.000 opladninger, hvilket er cirka 20 gange flere end den nuværende teknologi tillader.

Grundlæggende for den nye teknologi er en gelemasse af titaniumdioxid (TiO2) nanorør. Titaniumdioxid, et økonomisk overkommeligt materiale, er yderst velegnet til at lagre lithiumioner og dermed elektrisk ladning. Den nanostrukturerede gelemasse har en stor overflade, der kan absorbere mange lithiumioner. Disse lange TiO2-rør opnås gennem en nøje afstemt blanding af titaniumdioxid og natriumhydroxid ved den rette temperatur.

Interessen fra batteri- og elbilproducenter for den nye batteriteknologi har været overvældende, og produktet forventes at være på markedet inden for de næste 2 år. Der forventes også yderligere reduktioner i ladetiden, før den endelige version implementeres i elbiler, telefoner, computere og meget mere.

Dette teknologiske fremskridt åbner døren for en fremtid med utroligt hurtig og praktisk opladning, hvilket vil revolutionere måden, vi bruger vores elbiler og elektroniske enheder på. Forvent at se denne innovative teknologi forme vores dagligdag i de kommende år.

 

Læs mere her 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu