EcoMove Qbeak

Dansk elbil-projekt får støtte fra Fornyelsesfonden

Danske ECOmove ApS, som står bag udviklingen af den innovative elbil QBEAK, har netop modtaget tilsagn fra Fornyelsesfonden om projektstøtte for knap fire mio. kr.  Bevillingen begrundes med bilens store markedspotentiale.

En danskudviklet elbil med eksport-potentiale til samtlige EU-markeder. Sådan lyder karakteristikken af ECOmoves QBEAK-elbil, som er omdrejningspunktet for den projektstøtte, Fornyelsesfonden netop har tildelt elbilproducenten fra Horsens. Bag ECOmove står investorerne Energi Horsens Fonden og Østjysk Innovation.

Bevillingen fra Fornyelsesfonden vil være med til at sikre en hurtig og sikker introduktion på markedet samt øge chancerne for, at QBEAK-elbilen bliver en kommerciel succes fra starten.

Ambitionen med QBEAK 

Idéen med QBEAK-elbilen er at gentænke opbygningen af en elbil, og at udnytte mulighederne ved elmotorer optimalt, alt sammen til gavn for bilejeren. Ambitionen med udviklingen af QBEAK er således ikke kun at reducere CO2-udslippet, men også at udvikle den mest økonomisk attraktive, fleksible og letkørte elbil på markedet.

”Som elbiludviklere befinder vi os i en skarp konkurrencesituation både nu og i fremtiden, men QBEAK befinder sig i en niche på grund af høj brugsværdi kombineret med en beskeden størrelse, en lav pris og et ukonventionelt design. Og med støtten fra Fornyelsesfonden har vi fået mulighed for at komme meget længere med udviklingen på kortere tid”, udtaler Mogens Løkke, direktør for ECOmove ApS.

Projektet som Fornyelsesfonden har støttet løber op i knap 8,7 mio. kr., hvoraf Fornyelsesfonden yder et tilskud på knap fire mio. kr. Den forventede effekt af projektet er 190 arbejdspladser og øget omsætning på 171 mio. kr. efter fem år.

Qbeak Prins Charles
Qbeak og en meget interesseret Prins Charles

Elbilen til professionelle brugere

Bevillingen fra Fornyelsesfondet skal gå til at få en EU-typegodkendelse og til at gennemføre et projekt, hvor ECOmoves QBEAK elbil testes af omkring 30 testpersoner.

Fornyelsesfondens formål er at skabe vækst, beskæftigelse og eksport. Bestyrelsen i Fornyelsesfonden har valgt at støtte ECOmove fordi QBEAK bilen er et projekt som understøtter Fornyelsesfondens indsats og fordi de ser et stort markedspotentiale i elbilen.

Og netop markedspotentialet har allerede stået sin prøve. Horsens og Hedensted Kommuner har allerede underskrevet hensigtserklæringer på otte biler. Derudover har ECOmove ApS modtaget 25 reservationer fra private og virksomheder.

Siden 2009

ECOmove ApS har eksisteret siden 2009, og såvel Energi Horsens Fonden som Østjysk Innovation har investeret flere millioner i projektet omkring udviklingen af QBEAK.

Ved yderligere henvendelser kontakt venligst:
Mogens Løkke, direktør ECOmove ApS, tlf. 53 61 02 40, [email protected].
Ane Søby Eskildsen, kommunikationschef Energi Horsens Fonden, 4132 9834, [email protected]
Carina Ohm, Fornyelsesfonden, 3546 6687, [email protected]

QBeeak, endnu et dansk bil eventyr

Fakta om elbilen QBEAK:

•QBEAK er en tre meter kort, handy bybil, som er designet til at passe til behovene hos både private og professionelle
•Bilen har 1-6 aftagelige sæder og kan indrettes med et stort bagagerum
•Ind- og udstigning sker igennem brede døre, der kan åbne elektrisk
•Chaufføren er placeret i midten af bilen, hvilket giver mulighed for ind- og udstigning i begge sider
•Elbilens karosseri er fremstillet af ikke-korroderende, genanvendelige materialer såsom plastik, skum og aluminium. Det giver en varig holdbarhed og en vægt på 400-600 kg.
•Elbilen er fleksibel i forhold til indretning, design og udseende. F.eks. kan brugeren selv vælge og løbende udskifte bilens farve.
•Bilen er pt. planlagt til at køre ved hjælp af batterier, men bilen er samtidig indrettet fleksibelt, så der kan bruges andre energikilder såsom metanol- og brint-brændsels-celler.
•Elbilens batterier ligger i moduler i chassiet: 1-6 moduler med en samlet rækkevidde på op til 300 km.
•ECOmove ApS, som står bag QBEAK, har fået patent på bilens særlige hjulophæng. Hjulet adskiller sig fra traditionelle ophæng ved at være fremstillet i komposit-materiale, som gør hjulet lettere og mere holdbart og med langt færre bevægelige dele.

Fakta om investorerne:

•Energi Horsens Fonden investerer i innovative virksomheder, iværksættere og projekter inden for energi og kommunikationsteknologi. Fondens mål er at udvikle og styrke området imellem Horsens, Vejle, Hedensted og Juelsminde med henblik på at skabe vækst og fremtidens arbejdspladser. Energi Horsens Fonden ejer 40 % af ECOmove.

•Østjysk Innovation investerer bredt i nye videnstunge virksomheder, der enten har potentiale til at blive nye vækstvirksomheder eller har et profitabelt teknologisalg eller trade sale som perspektiv. Østjysk Innovation investerer både egne midler og statslige midler på vegne af Videnskabsministeriet.

Fakta om Fornyelsesfonden:

•Fornyelsesfonden udspringer af aftalen om fordelingen af globaliseringsmidlerne.
•Fondens formål er at understøtte grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse, særligt i små og mellemstore virksomheder.
•Fornyelsesfonden administreres af Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu