Ulemper og fordele ved elbiler

Hvilke ulemper og fordele ved elbiler er der egentlig?

Der er stor efterspørgsel på olie, og hvis man regner med, at det nuværende tempo i forbruget fortsætter, betyder det, at der kun er olie til 43 år. Så hvis vi vil beholde olie, må vi finde på noget nyt. Alle mennesker bruger olie, og da meget af det går til biler, kunne det være en god mulighed at bruge elbiler, og vi ville kunne spare 69% af vores olieforbrug i Danmark! Der er mange fordele ved elbiler, men den største fordel er selvfølgelig, at de er miljøvenlige. Men der er også nogle ulemper.

Den største ulempe er, at elbilers batterier tager lang tid at lade.
Hvis du er løber tør for strøm, tager det dig op til omkring 8 timer for at få bilen fuldt opladet (Du har dog som tommelfingerregel 80 % opladning på ca. halvdelen af den samlede ladetid).

Et aspekt er også diskusionen om elbilers miljøvenlighed: Hvis elektriciteten produceres på fx kulkraftværker, udledes der stadig Co2. Hvis elektriciteten kommer fra energikilder, som vindmøller eller solceller, udvindes der dog ingen Co2.

Asgermaarup

"Jeg er en 17 årig dreng fra Horsens, som har stor interesse for hjemmesider, design og teknologi&innovation." - Asger Maarup - Redaktør på Elbiler.dk

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *