Udviklingen af elbiler

Udviklingen af elbiler er spændende at følge. Fra alverdens bilproducenter og opfindere vrimler det i disse år frem med smarte og ustandselig forbedrede elbiler som et resultater af ideer, nytænkning og imponerende design..

Hvilke ideer er de bedste? Hvilke skal sejre og hvem skal tabe?

Det handler, eller burde, naturligvis handle om at den bedste teknik løber med sejren.

I virkelighedens verden er det desværre ikke altid det bedste koncept der vinder. Politiske beslutningen og “ofringer”af “the best man” på bekostning af “korridor-aftaler”  ændrer ofte vores dagligdag og de tekniske faciliteter og løsninger vi omgiver os med.

Var VHS det bedste video system?, Var dolby bedre end DBX (Om nogen kan huske det system der fjernede sus på båndoptagere i 70érne),  Var F16 bedre en Draken? Microsoft windows bedre en Apple´s styresystem?  etc etc.

Som regel hænger det sammen – Bedste opfindelse i relation til pris vælges som vinder blandt mulige bud, men hvis handelsaftaler gør at vi kan sælge for 2 milliarder kr. Grønlandske rejer til Indien, kunne det måske være at det blev den Indiske Reva elbil der fik den danske stats velsignelse, og hvis Franskmændene køber masser af ost af Arla, bliver det måske Renault der kommer ind i varmen. Selvfølgelig spilder de frie markedskræfter ind, men de frie markedskræfter har også deres relation til de politiske magthavere.

Det skal man huske på når man studerer alle de nye spændende produkter der lige nu kommer på banen i mere eller mindre færdige koncepter. Koncept bil betyder i denne relation så noget som: “en rigtig spændende ønskebil der har alt mulig chance for kun at blive lavet i eet eksemplar”.

Da politik og hermed handelsaftaler, er den vigtigste faktor for sucses efter tilblivelsen af en drøm / udvikling / produktion, vil fremtidsmulighederne for langt de fleste af de biler der præsenteres disse år, være stærkt afhængig af politiske forbindelser og evnen og magten til at pleje lobby arbejde på de bonede gulve.

Om det så bliver det rigtige koncept der om nogle år måske tegner sig for at skabe “standard”, må tiden vise.

Derfor vil elbiler.dk afsætte en særskilt kategori til politiske betragtninger. Husk, vi vil meget gerne have dig med som “inputter”

Asgermaarup

"Jeg er en 17 årig dreng fra Horsens, som har stor interesse for hjemmesider, design og teknologi&innovation." - Asger Maarup - Redaktør på Elbiler.dk

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *