Teslas Superlader var ikke til alle.. og dog..

Tesla har installeret adskillige ladestationer på parkeringspladser verden over. Men deres superlader var reelt ikke ment til at være til alle og enhver.

I næsten hele verden har elbilernes dominerende elbilkonge – Tesla, installeret deres superlader, red. “Supercharger”, på et stort antal parkeringspladser og tankstationer.

Deres superlader, der giver en rækkevidde på 270 km på 30 minutter, er placeret strategisk rundt omkring i landene, så man kan køre lange strækninger uden al for stor ventetid med opladning. I Danmark er der placeret 8 ladestationer, men der skulle komme endnu flere til landet i år.

Det var idéen at stationerne skulle være “diligence-plads” for billister på langture, og var ikke tænkt som “gratis opladning for alle og enhver”, selvom mottoet indtil nu lød sådan.

Tesla-Supercharger-elbilerdk-elbiler-dk

For lidt tid siden lavede grundlæggeren af Tesla, Elon Musk, en lille rettelse i Tesla’s motto, til deres superladerer.

Læs også: Lad op imens du kører – Trådløs ladning

I stedet for “gratis forevigt” blev der sat 2 ord til, der gav hele mottoet et twist, så det nu lyder: “Gratis lange afstande forevigt”.


For planerne var, at Tesla havde installeret ladestationer strategisk for pendlere, og andre der tog på lange turer med deres elbiler. Og ikke for dem, som boede nær en superlader, (der så kunne benytte en lader, der er mere en 10 gange så hurtig i opladning end den normale).

Ladestationer er dog stadig gratis for alle, men Teslas budskab er også, at man ikke skal bruge superladerene til daglig basis. Det var som nævnt ment til pendlere og andre, der skulle på lange ture. Desuden kan et overforbrug af superlader også skade ens batteri. Vi ved alle, at et batteri bliver slidt gennem årene, men det går kun stærkere når det bliver opladt så stærkt ofte. Brug dem som noget luksus på lange ture, men sørg for at lade hjemmefra på de korte.

 

Asgermaarup

"Jeg er en 17 årig dreng fra Horsens, som har stor interesse for hjemmesider, design og teknologi&innovation." - Asger Maarup - Redaktør på Elbiler.dk

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *