Nissan Leaf i Stenderrup

Det næste års tid, vil man i Stenderup ved Hedensted ofte støde på en markedets mest udbredte elbiler, Nissan Leaf.
25 familier er nemlig blevet valgt til at testkøre den populære familieelbil i forbindelse med Enseros store energi- og informationsteknologi-projekt ” Insero Live Lab”. Projektet med test af elbiler, er sat i sving af Ensero, i samarbejde med Hedensted Kommune og  Nissan.

 

Ensero, som står bag projektet skriver:

Insero Live Lab er Inseros store satsning på at gøre lokalområdet mellem Horsens, Hedensted, Juelsminde og Vejle til et stort levende laboratorium inden for energi og kommunikationsteknologi. Her vil nye teknologier blive testet og udviklet i samspil mellem virksomheder, lokale familier og vidensinstitutioner.

Udviklingsprojekter i Insero Live Lab har som mål at styrke områdets innovationskraft samt skabe ny viden, nye arbejdspladser og nye muligheder for erhvervslivet.

Det forventes, at dette ‘Living Lab’ vil være base for mange kommende projekter og aktiviteter. I et af de første nye projekter får 25 familier opgraderet deres boliger til fremtidens intelligente hjem med den nyeste energi- og informationsteknologi – bundet sammen og styret via et Smart Grid. Familierne skal teste teknologierne af i praksis og videreudvikle på dem i samarbejde med leverandører og producenter. Det kommer til at foregå i Stenderup i Hedensted kommune.

Med Insero Live Lab får virksomheder og iværksættere samtidig en unik mulighed for at få demonstreret deres produkter og services i virkelighedens verden og med et konkret marked for øje.

Resultatet er nye forretningsmuligheder, nye projekter og ny viden om fremtidens energi- og IT-løsninger, og hvordan de virker sammen i praksis. Det levende laboratorium danner således et stærkt fundament for udvikling og vækst.

Du kan læse mere om projektet her

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *