Hvorfor er der ikke flere elbiler på markedet?

I Danmark er er der 2 millioner personbiler, men i skrivende stund er kun ca. 1600 af dem er elbiler. Det skyldes for det første, at vi stadig foretrækker vores benzin/diesel biler, da de ikke har elbilens begrænsede køreradius / køretid.
Ikke fordi elbiler ikke kan køre “langt”, (vi er nu oppe på mellem 100 til 300 km på en opladning – de fleste har dog et gennemsnit på godt 100km), men den begrænsede køretid i kombination med at det tager for lang tid til at lade op, og at der er for få ladestandere rundt i landet, gør at vi ikke kan lukrere på elbilen som “eneste bil i husstanden”
Og så er elbiler desvære også dyrere i indkøb end benzinbiler.
Det positive er køreoplevelsen, den billige drift, samt naturligvis mindre Co2 udledning.

Hos elbiler.dk regner vi stærkt med, at elbiler kommer ned i pris, og at batterierne snart bliver væsentligt forbedret. Sådan har tendensen været de sidste par år, og den ser ud til at eskalere.
Og når alle udgifter over elbilen levetid bliver lagt sammen, så er elbilen faktisk billigere, da benzinbilen koster i gennemsnittet i alt 62.237  kr. pr år, hvorimod elbilen kun koster 57.838  kr. pr år.

 

Asgermaarup

"Jeg er en 17 årig dreng fra Horsens, som har stor interesse for hjemmesider, design og teknologi&innovation." - Asger Maarup - Redaktør på Elbiler.dk

You may also like...

1 Response

  1. JHONY siger:

    Hej måske i kan hjælpe mig jeg vil gerne importere en hybrid fra holland en opel ampera, men jeg ved ikke hvor mange vil koste at få dk nummerplade på. mvh Johnny

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *