320 km elbil rækkevidde med elbilen “Bolt” fra Chevrolet klar i 2017

Det synes at de store elbil-producenter i højere og højere grad investerer stort i teknologiudvikling, såsom elbil rækkevidde, og lige så langsomt falder brikkerne på plads.

Antagelig er Obamas pres og opfordring til den amerikanske bilbranche om at benytte en væsentlig sum på udviklingen af energivenlige biler, herunder elbiler, måske ved at bære frugt!

Trods faldende oliepriser, og et beskedent antal elbiler på gaden, ser det faktisk ud til at der er mere power bag elbiludviklingen end nogensinde, ikke mindst i USA.

Obama-electric-car-elbiler-dk

I USA har GM – Chevrolet  haft succes i 2014 med deres “Volt” elbiler, som så dagens lys i 2009

Volt sælges lige nu i en 2015 udgave, men GM har løftet sløret for et meget fremskredent og realistisk (læs: Ikke ønsketænkning) ambitiøst projekt: “Bolt EV”,

Elbiler-DK

“Lad lyset komme ind”

Reelt forventes 2016 modellen først på gaderne i Europa i 2017, men lad os give et billede af hvad vi kan forvente:

Chevrolet vil med “Bolt EV” tage kampen op med Nissan Leaf, som har haft stor sucses i USA.

“Bolt EV” vil være en videreudvikling af den nuværende Volt-2015, men de store landvindinger vil ligge i en epokegørende aktionsradius på 320 km !

80 % opladning vil kunne nås på blot 45 minutter.

Bilens vil være ultralet, med komponenter, chassis m.v. bygget i letvægtsmaterialer som kulfiber, aluminium og magnesium.

Typemæssigt vil “Bolt EV” være en 5 dørs mini MPV

Elbiler-DK

Den vil indeholde alskens fremtid / nytids kræs som: Automatisk parkerings system.. Stig ud af din Bolt og bed den om at parkere !!

Et stort 10″ display (Samme størrelse som en stor Samsung Tablet) giver dig kontrol over … ALT og lidt til !! – til gengæld vil det også være det eneste “instrument” i “brædtet”

2016-chevrolet-2016-elbiler-dk

Chevrolet vil give den fuld skrue på designet, som skal fornemmes futuristisk og luksuriøst .. bla med et “glastag” – og endelig (hvad kan opfattes som et umulig opgave sammenholdt med de første mål) ….

.. skal bilen være BILLIG !!!

I USA vil den skulle sælges til ca. 200.000 kr.
Normalt vil en bilpris i USA betyde en pris i Danmark på mere end det dobbelte, men netop fordi elbiler er afgiftsfritaget, skulle der være håb om, at prisen også i Danmark vil kunne holdes lav.

“Bolt EV” er stadig en konceptbil, men forventes at blive konverteret til en reel gade-familiebil i 2016 / senest 2017.

Læse mere (på engelsk)

Århus-København-Elbiler-DK

Århus – København .. i eet stræk !

Bolt-EV-chevrolet-side-2016-elbiler-dk

 

Asgermaarup

"Jeg er en 17 årig dreng fra Horsens, som har stor interesse for hjemmesider, design og teknologi&innovation." - Asger Maarup - Redaktør på Elbiler.dk

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *