Din elbil og smartphone lades til 70% på kun 2 minutter !

titanium-dioxide-titania-white-powderNy Lithium-ion teknologi, udviklet hos Nangyang Technological University (NTU) in Singapore, har ført til helt nye og førhen utænkelige opladningstider.

70% kapacitet nås på kun 2 minutter. Det tager altid længere at presse de sidste 20 – 30 % i ethvert batteri, men den samlede ladetid vil angiveligt være under 10 til 15 minutter.

At der fokuseres på 2 minutter, skyldes at lithiumbatterier som bekendt godt kan klatlades, og at 2 minutter kan sammenlignes med den tid som en normal benzinoptankning tager.

Ud over at ladetiden er nedsat til tid der ikke mere vil lægge beslag på din rejsetid, har den nye batteritype den yderligere fordel at levetiden, eller det antal gange det kan lades, også er mangedoblet. Omkring 10.000 opladninger vil dette batteri kunne klare, eller ca 20 gange flere end den nuværende type.

Chen Xiaodong fra NTU har med kollegers hjælp udviklet produktet. Grundtrækkene i teknologien er en gelemasse af titanium dioxid (TiO2) nanorør. Titanium dioxid, som er et billigt materiale, har den evne at det er højest velegnet til at lagre lithium ioner, og derved elektriske ladninger.

Ved at udvikle en gelemasse i nanostruktur, er den store overflade masse i stand til at opfange masser af lithium ioner. De lange ” TiO2” rør generes ved en korrekt blanding af Titanium dioxid  og sodium hydroxide og en helt korrekt temperatur.

Den nye type batteri-teknologi har haft meget stor interesse fra batteri eog elbilproducenter, og ventes at være på markedet allerede inde for 2 år. Det forventes også at ladetiden vil være yderligere reduceret inden det færdige produkt implementeres i elbiler, telefoner, computere m.v.

Læs mere her 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *