Benzinlugten der fordampede

03913803_005Formula-e er betegnelsen for en motorsport, som ikke mange har kendskab til. Det der er specielt ved dette ræs, er at benzin og v10 motorer, i denne sammenhæng er erstattet af højtydende elmotorer og lithiumbatterier.

FIA, som er hovedforbundet bag formel-e, har stor fremgang i tilskuerantal og andre interesserede i sporten.

Det er en sport hvor de gamle ikoner inden for branchen, såsom Renault, Williams og McLaren har sat store beløb af til at være forrest i feltet.

Renault er netop nu på banen med en helt ny racer, Spark-Renault SRT_01E.

Selve raceren er bygget af det franske firma Spark Racing Technology i samarbejde med nogle af verdens ældste aktører inden for elbilsport. Det Italienske firma Dallara med over 40 års erfaring, har således konstrueret chassiset, som er lavet af kulstoffibre og aluminium.

McLaren Electronic system leverer den elektriske motor og det elektriske system generelt.  Williams Advanced Engineering, som er en del af Williams-gruppen, vil står for batteriet

Renault vil overordnet være ansvarlig for koordinering og styring af projektet. Renault her jo en mangeårig erfaring for elbiler.

ScalexMcLarenToyota00

Scalextric racerbanen under juletræet har aldrig været tættere på den virkelige verden.

Læs mere

 

Asgermaarup

"Jeg er en 17 årig dreng fra Horsens, som har stor interesse for hjemmesider, design og teknologi&innovation." - Asger Maarup - Redaktør på Elbiler.dk

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *