Kommuner Investering i Elbiler: En Klog Beslutning

Horsens kommune fører an sammen med København, Herlev o.a. i benyttelse af elbiler.

Kommuner som Horsens, København, og Herlev har taget teten og investerer i elbiler som en del af deres transportinfrastruktur. Den stigende brug af elbiler ses også i flere andre kommuner, hvor elbiler har været i brug i flere år, især inden for madudbringning til ældre borgere og hjemmepleje. Erfaringerne har været enstemmigt positive.

Det har vist sig, at elbiler er pålidelige, komfortable og praktiske at bruge til daglige opgaver. Og ikke mindst, de økonomiske fordele ved at have en flåde af elbiler er markante.

En af de mest åbenlyse fordele er den betydeligt lavere driftsomkostning i form af “brændstof”. Elbiler kører på elektricitet, som er betydeligt billigere end benzin eller diesel. Sammenlignet med konventionelle biler er omkostningerne til elbil-drift kun en brøkdel. Desuden har kommunerne, takket være deres forhandlingsstyrke, kunnet sikre gunstige leasingaftaler for elbiler. Leasingafgiften for elbilerne er ofte sammenlignelig med benzinbiler, hvilket gør det til en økonomisk fornuftig beslutning at skifte til elbiler.

I kommunernes daglige drift er der sjældent behov for langdistancekørsel, hvilket gør elbiler til et yderst praktisk valg. Dette gør dem til et miljøvenligt og omkostningseffektivt alternativ til traditionelle køretøjer. Den eneste usikkerhed, der eksisterer, er den potentielle fjernelse af den nuværende afgiftsfritagelse på elbiler. Men på nuværende tidspunkt er valget af elbiler en win-win-situation for kommunerne, der både sparer penge og reducerer deres miljøpåvirkning.

Kommunernes beslutning om at satse på elbiler er et skridt i den rigtige retning, der viser deres forpligtelse til både at tænke bæredygtigt og håndtere deres økonomiske ressourcer fornuftigt. Det er et eksempel, som andre kommuner også kan følge, idet de ser fordelene ved eldrevne flåder både for miljøet og økonomien. En grønnere fremtid er inden for rækkevidde, og det starter på vores egne veje og gader.

Se artikel i Politikken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Del:

Twitter
Facebook
Email

Vær med i klubben

Vær med på beatet på alt, hvad der sker i elbilernes verden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev; Ingen spam, ren nørderi.

Flere artikler

BYD dolphin blå- Fra BYD auto

BYD Dolphin – Årets bil 2024 kandidat!

BYD Dolphin, den seneste tilføjelse til den kinesiske bilproducent BYDs line-up, har ramt markedet som en prisbillig elbil med en uovertruffen kombination af ydelse, rækkevidde

Toyota er klar med faststofbatterier i 2027!

Den længe ventede teknologisk opdagelse, der kan revolutionere den elektriske bilindustri. Faststofbatterier, der reducerer vægt, størrelse og omkostningerer er hvad japanske Toyota hævder de nu